Oplossingsgericht werken

Snel en efficiënt, dat is een kenmerk van Oplossingsgericht werken. Vanaf de intake wordt de focus gelegd op hetgeen je wilt bereiken en wat je al gedaan hebt om daar te komen.
Deze benadering zorgt ervoor dat oplossingen sneller in zicht komen en je precies weet waar je de vooruitgang die je boekt aan te danken hebt.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft coaching niet probleemgestuurd te werken. Iemand komt binnen met een probleem, een issue, klachten of zorgen. Doorgaans weet iemand ook wat hij wél zou willen, hoe hij of zij zich zou willen voelen. Hoe die zich zou willen manifesteren. Het is de taak van de coach om te helpen een weg te vinden om daar te komen. Gericht op de situatie waarin het probleem is opgelost, en er een andere situatie is ontstaan.

Bij coaching en counseling kan het nodig zijn om blokkades op te ruimen, overtuigingen over jezelf, de ander, de wereld te veranderen. Of nieuwe (communicatie-) vaardigheden aan te leren. Voortdurend met de focus op het einddoel.

NLP, Sociaal Panorama, RET, Geweldloos Commniceren, hartcoherentie, EMDR, Grenzen en het Enneagram laten zich daartoe uitstekend combineren met het Oplossingsgerichte model.

Neem de regie zelf in handen, ontwikkel persoonlijk leiderschap, zet zelf stappen om verder te komen. Persoonlijk en professioneel: Van Vooren begeleidt u in dit proces.