Hartcoherentie

Het beste uit jezelf naar boven halen, ‘in flow’ zijn. Een optimale samenwerking verkrijgen tussen het hart- en breinsysteem, daar draait het bij hartcoherentie om.

Het HeartMath Institute verricht al jaren onderzoek naar de werking en functies van het hart. Een van de conclusies die afgelopen jaren is getrokken, is dat het hart niet alleen een spier is die bloed rond pompt. Het heeft ook invloed op de hormoonhuishouding en geeft meer signalen af aan het brein dan dat het van het brein ontvangt.
Een hartritme dat coherent is, dat een regelmatig patroon van versnellen en vertragen laat zien, heeft een positief effect op onze fysieke, mentale en emotionele toestand.

Effecten

  • een lagere productie van stresshormoon (cortisol)
  • hogere productie van hormonen waardoor je je goed voelt (DHEA)
  • betere bloeddruk
  • verbeterd immuunsysteem
  • hogere concentratie
  • lager ziekteverzuim
  • betere prestaties in werk, studie en sport

De emWave Desktop is (slechts) een bio-feedbacksysteem dat inzicht geeft in het effect van je ademhaling, gedachten en gevoelens op de hartritmevariatie (HRV) en hartcoherentie. Tijdens de coaching leer je je hartcoherentie, ook zonder bio-feedback, te vergroten en hier in werk, sport of dagelijks leven effectief gebruik van te maken.

Toepassingen

Werk
Bedrijven en scholen zetten HC in om ziekteverzuim terug te dringen, prestaties te verbeteren en reïntegratie te vergemakkelijken. Veelal wordt gebruik gemaakt van het Stress Reductie Programma® en het Peak Performance Programma®. Wordt zowel voor individuele werknemers als voor teams ingezet.
Persoonlijk
Het beter hanteren van emoties en stress vergroot het lichamelijk en geestelijk welzijn. Het vergemakkelijkt het vinden van eigen kracht en keuzes.  Verhoging van creativiteit, concentratie en bevlogenheid (flow).
Sport
Verbeteren van sportprestaties door verbeterde concentratie, attitude en flow.
Fysiek
Beter in- en doorslapen. Minder gespannen zijn, betere herstelperiodes. Sterker inmmuunsysteem. Rust krijgen in het hoofd en lijf, en meer.
Het programma Stopping emotional eating is gericht op het verkrijgen en behouden van een intuïtief i.p.v. emotioneel eetpatroon.

Op de site van HeartMath Benelux  en HeartMath (US) vind je vele onderzoeksverslagen op bovenstaande gebieden.

Neem de regie zelf in handen, ontwikkel persoonlijk leiderschap, zet zelf stappen om verder te komen. Persoonlijk en professioneel: Van Vooren begeleidt u in dit proces.