Stress Reductie Programma

Het Stress Reductie Programma® van HeartMath is een evidence-based methode om de negatieve gevolgen van stress te reduceren. Het biedt handvatten om beter met stressvolle situaties om te gaan.

In 6 sessies leer je

  • patronen ontdekken in je stressreacties: mentaal, fysiek en emotioneel
  • stressvolle situaties goed te hanteren
  • je mentale, emotionele en fysieke systeem weer in balans te brengen
  • technieken om je beter voor te bereiden op toekomstige lastige situaties.
 


 
 

Bio feedback

Door gebruik te maken van bio-feedback apparatuur, zie je precies wat het effect van je ademhaling, gedachten of gevoelens is op je hartritme. Je leert je ademhaling zodanig te gebruiken dat je hartritme een harmonieus patroon van versnellen en vertragen laat zien. Hierdoor voel je je snel minder gestrest. Daarnaast krijg je diverse oefeningen waarmee je beter kunt reageren en reflecteren op stressvolle situaties. Ten slotte krijg je oefeningen om je basale stressniveau drastisch te verlagen en je totale systeem een boost te geven.
Wanneer je spanningsniveau weer op een normale waarde komt, kun je jezelf ook weer hervinden. En heb je weer toegang tot de capaciteiten die door stress geblokkeerd waren. 

Deze methodiek is bewezen effectief wanneer je dagelijks minimaal 15 minuten oefent. Je maakt hierbij best gebruik van de emWave 2 of Personal stressreliever van HeartMath.

Het SRP bestaat uit 6 sessies van 1 uur, verspreid over 12 weken.

De groepstraining Gezonde Spanning volgt dezelfde structuur als het SRP maar is verdeeld over 4 sessies van 2 uur, verdeeld over 12 weken. 

 

Het StressReductieProgramma® is een wetenschappelijk onderbouwd programma. Het wordt inmiddels door diverse verzekeraars, ook in het bedrijfsleven, vergoed.

Mirjam van Vooren is gediplomeerd trainer.

 

Neem de regie zelf in handen, ontwikkel persoonlijk leiderschap, zet zelf stappen om verder te komen. Persoonlijk en professioneel: Van Vooren begeleidt u in dit proces.